Om Kapa_företag

Om Kapa

för företag

OM OSS

STORYN BAKOM KAPA PRODUKTION

Kapa startades 2008  av Kalle Palmgren, som bland annat har en bakgrund som projektledare inom event och eventproduktion. Efter många år i olika sälj- och projektledarroller tog Kalle sitt förnuft till fånga och följde drömmen om att bli snickare. Han fick jobb på ett välkänt snickeri i Stockholm och började läsa till möbelsnickare. Så småningom startades Kapa Produktion och verksamheten fick bra flyt redan från början. Företaget och Kalle har genom åren breddat sin kundbas och kompetens inom snickeri och produktion, och åtagit sig både större och mindre uppdrag, både från privatpersoner men framförallt från företag. I mars 2013 flyttades verksamheten till nya större lokaler i Sundbyberg. Ett nytt steg i Kapas utveckling skedde våren 2016 då Kapa fick en ny delägare. Nu drivs företaget tillsammans av Kalle och Martin, tidigare var Martin en av tre samarbetspartners i verkstaden.

AFFÄRSIDÉ & VÄRDEGRUND

AFFÄRSIDÉN

”Att efter kundens förväntan och med hänsyn till både resurser, nytta och omvärld alltid leverera rätt snickeri- eller produktionslösning”

För att leverera rätt lösning krävs insikt om kundens verkliga behov. Vi ställer frågan ”hur” och ”varför” tillräckligt många gånger för att skapa oss en klar bild av uppgiften och hur vi ska lösa den.

AFFÄRSIDÉ & VÄRDEGRUND

VÄRDERINGARNA

Helhet
Vi strävar efter att ta hänsyn till helheten i varje produktion och i de beslut vi fattar. Vi försöker att väga in alla rådande förutsättningar, och kan på så sätt fatta mer genomtänkta beslut.

Kreativitet
Vi motiveras av att varje projekt är unikt och vi triggas av att lösa problem. Varje produktion behöver kompromissas och anpassas efter de förutsättningar som råder, och till slut återstår den rätta lösningen – detta är ”kreativt snickeri” för oss.

Kommunikation
Tydlig och ärlig kommunikation är en avgörande värdering i Kapas verksamhet. Som specialister inom snickeri och produktion ska vi både vara lyhörda för kundens behov och förväntan, och samtidigt agera konsultativt för att hitta rätt lösning.

Yrkestolthet
Vi brinner för det vi gör och står för det jobb vi utför. Vi agerar professionellt i alla lägen och tar ansvar för såväl små detaljer som helheten.

JOBBA MED OSS

Vill du jobba på Kapa eller söker du samarbete?

Kapa Produktion är ett växande företag som hela tiden söker nya utmaningar. Just nu är vi ett sammansvetsat gäng här på Kapa och vi vill bli fler, vi söker inte vem som helst utan en riktigt duktig hantverkare som är självgående, teknisk och som brinner för snickeri. Är du den vi söker? Tveka inte att höra av dig till någon på Kapa!

SAMARBETEN

PARTNERS & KUNDSAMARBETEN

PS Communication – Kommunikationsbyrå inom varumärkesupplevelser

PS Communication är en av Kapas uppdragsgivare och samarbetet har pågått sedan Kapa startades 2008. För PS:s och deras kunder har Kapa varit involverad i många projekt för stora varumärken som PS Jobbar med. Både som bollplank och helhetsleverantör av display-, event- och produktionslösningar.

Beslaget AB
Beslaget AB är ett ungt företag med mångårig kompetens inom försäljning och rådgivning av beslag till tillverkning inom snickeri, bygg och fastighetsunderhåll. Beslaget har tillsammans med väl etablerade leverantörer skapat ett högkvalitativt sortiment med huvudinriktning på beslag, möbelbeslag. kulturbeslag, hårdvaxolja, slipmaterial, tryckluftsmaskiner & lim till en kvalitetsmedveten marknad. Du hittar oss antingen i Nacka Strand med lager och butik eller i vår webshop där vi ger er proffsig, kunnig, snabb och flexibel support för att fylla era behov.

Ges Entreprenad
När ni behöver förändra lokaler eller miljöer är GES Entreprenad er självklara partner. De är experter på lokalanpassningar och med sin långa erfarenhet inom byggbranschen kan de erbjuda helhetslösningar från idé till färdigt resultat.

 http://www.gesentreprenad.se/ 

Gilbert Restore
Gilbert Restore i Sollentuna lackerar och renoverar möbler och inredning, av trä för inomhusbruk. Möblemang, kök, kontor och butiksinredningar. Gilbert Restore är en av Stockholms mest erfarna aktörer på området och samarbetspartner till exempelvis Senab, Malmstensbutiken och Svenskt Tenn

UPPDRAG

TYPER AV UPPDRAG

Kundanpassade inredningar 
Vi hjälper dig med ditt projekt från ide till ritning till färdig produkt. Vi tillverkar inredningar från grunden; till exempel kök, förvaringslösningar, trappor etc. Alltid platsbyggt för att passa just den miljön det är avsett för.

Monter och displaylösningar
Ett vanligt uppdrag hos Kapa är att vi designar, alternativt efter en befintlig ritning, producerar en monterlösning. Det kan handla om displaylösningar, butiksinredningar, showroms med mera där varumärket ofta står i fokus.

Kontorsanpassning och inredning
Vi kan hjälpa dig och ditt företag att anpassa inredning till kontoret. Har ni en idé kan vi hjälpa till att förverkliga den. Vi kan bygga både fasta installationer men också lös inredning så som receptionsdisk, konferensbord, arbetsplatser m.m.

CNC-fräsarbeten och kantlistning
I Kapas verkstad finns en 5 axlig CNC-fräs vilket ger oss möjlighet att ta oss an både styck- och serieproduktionsuppdrag. Vi agerar både direkt mot slutkund men även som underleverantör åt andra snickerier och producerande företag. Det kan handlar om produktion av till exempel skåpluckor, skåpstommar, specialformer, skyltar m.m. Vi har ofta möjlighet att lösa uppdrag på kort varsel, eftersom vi har nödvändig kompetens inhouse. Vill du veta mer om våra möjligheter kring CNC och kantlistning. kontakta oss så berättar vi mer.

PROCESS

PROCESSEN – FRÅN FÖRFRÅGAN TILL LEVERANS

Projektprocessen följer oftast samma grundstruktur, men ser såklart lite olika ut beroende på uppdragets storlek. Exemplen nedan är vår ambition och ger förhoppningsvis en fingervisning på hur vi vill arbeta för att nå bästa resultat när vi hanterar större projekt.

Du som kund kontaktar Kapa och gör en förfrågan via hemsidan. Du tjänar på att ge Kapa så mycket information som möjligt redan i detta skede.

Nästa steg är att vi kontaktar dig och eventuellt ber om kompletterande uppgifter, det kan t.ex. röra sig om specifika mått eller en tydligare tidsplan.

Vi är vana att driva och arbeta i projekt där kunden inte har en klar bild av slutresultatet eller vägen dit. Om du är osäker på vilken lösning du är ute efter lämnar vi gärna ett prisförslag på en konsultation. I konsultationen ingår i regel möte, mätning på plats, skisser/3D-ritningar, tidsplan, projektbudget samt rekommendationer på materialval etcetera. Projektbudgeten ligger till grund för Kapa:s offert på uppdraget.

När Kapa har fått all information som behövs mailar vi en offert till dig som du godkänner eller nekar direkt via mail. Den godkända offerten gäller som orderbekräftelse och vi sätter igång arbetet. Vi stämmer av med dig som kund under projektets gång.

I större projekt där Kapa utför så kallade ROT-arbeten åt privatpersoner skriver vi även ett avtal med dig som kund. Vi använder i dessa fall ”hantverkarformuläret″ (framtaget av konsumentverket, villaägarnas riksförbund samt Sveriges byggindustrier).

När produktionsfasen är avslutad är det dags för leverans. Villkoren för leveransen anges i offerten.